maanantai 30. toukokuuta 2011

Elämässä mukana

Tänään siirryimme kesän puolelle, kun katsoo kalenteria ja auringonpaistetta. Viimeiset kaksi viikkoa on ollut tapahtumarikasta elämää.
Olen ollut saattamassa seniorikerholaisen ikuiseen elämään. Ollos iäti muistettu, sinä autuuteen kutsuttu!Voimia ja siunausta leskelle ja tyttärelle! Sain olla valmistamassa muistoaterian yhdessä Taimin kanssa. Tarjoilussa auttoivat myös Kaija ja Matti. Suurkiitokset teille! Tarjoilun tuotosta saamme Tiistaiseurassa mukavan rahan tulevaa syksyn kahvioprojektia varten.
Samana aikana mieheni silmästä irtosi verkkokalvo ja silmä leikattiin. Nyt on toipumisaika ja lääkettä tiputetaan kolmasti päivässä. Viikon päästä on kontrollikäynti. Silloin päätetään milloin silmästä poistetaan leikkauksessa sinne laitettu silikoni.
Tällä viikolla valmistan ylioppilasjuhlia. Kaksi viehättävää nuorta miestä samasta perheestä ( ei, eivät ole kaksosia) saavat eri kouluista lakkinsa. Nuoret herrat ovat itse päättänyt menynsä, joka on heidän sanojensa mukaan "perussettiä". Ihan hyvää settiä onkin. Mielelläni valmistan ja järjestän juhlat. Heidän keittiönsä, sauna ja aputilat ovat tulleet tutuiksi monien juhlien aikana useiden vuosien aikana. Olen kiitollinen tästä luottamuksesta.

Kesän suunnitelmat saattavat muuttua. Mutta elämä pysäyttää. Silläkin on tarkoituksena, ei sairastuminen ole pelkkä sattuma. Nyt on tärkein saada miehelleni"hyvä silmä".
Kesäksi odotamme lapset ja lapsenlapsi käymään ja heidän mukanaan tyttöystäviä, äitejä ja myös sukulaisia, ystäviä ja tuttuvia!

Annetaan kesän tulla ja nauttikaamme lämmöstä ja elämästä !

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Vapaa viikonloppu

Kuulun niihin eläkeläisiin, joilla ei ole kalenterissa pidempiä aikoja täysin vapaina. Koska mieheni oli menossa viikonlopuksi Valamoon, olin varannut viikonlopun vapaaksi. Pysyin päätöksessäni, vaikka tuli monia mielenkiintoisia pyyntöjä osallistua erilaisiin tilaisuuksiin. Miehenikään ei ollut Valamossa kuin sunnuntaipäivän.
Silti toteutin lauantaiksi suunnittelemani ohjelman. Lähdin "vapaalle" yksin. Nautin usein yksin liikkumisesta, jopa ulkomailla. Siihen liittyy vielä jonkinasteinen jännitys ja pärjäämisen tuoma tunne.
Nyt en tarvinnut muita kieliä kuin tuttu suomi, äidinkieltäni täällä ei puhuta. Tänään ei uskaltaisi puhuakaan sitä, kun tuo huuma Ruotsin voittamisesta on kuumimmillaan.
Ajoin ensin Liperiin, tuttuun Kesätarhapuutarhaan. Ostin tomaatintaimia. Sitten oli tarkoitus käydä taimien vaihtotorilla, mutta tilaisuus oli kai kuivunut kasaan. Sitten vaan kokka kohti tapahtumien suma Joensuussa.
Oli villisikagrillifestivaalit, kalamarkkinat ja mahdollisuuksien tori. Kiersin koko alueen. Molemmissa "ruoka"tapahtumissa oli paikoittain sankka savu grilleistä. Jos näissä viihtyisin ja haluaisin NAUTTIA ruoasta, niin vaatisin paljon muutosta. Tarjoilupisteet voisivat sijaita hieman väljemmin. Kalusteet voisivat olla mukavammat ja tila väljempi ja viihtyisempi. Jos ruokailuastiat ja -välineet olisivat muuta kuin pahvia ja muovia ja kaiken lisäksi ruoanvalmistukseen kiinnitettäisiin enemmän huomioita. Kauheat rasvassa lilluvat perunat ja läpikypsyneet lötköt vok-vihannekset yhdistettynä kuivahkoon lohimedaljonkiin. Kun ainekset ovat hyvät, niin voisi tehdä NIIIN hyvää. Olihan siellä yritystä; esimerkiksi Teatteriravintolan leipä. Viinintarjoilu istuisi hyvin tähän tapahtumaan. Voisi kuvitella olevansa eurooppalainen.

Kotiin tultua paistoi aurinko lämpimästi. Loimulohi ja muut herkut maistuivat kylmän valkoviinin kera omalla pihalla. Kun Oscar oli laulanut lensin "höyhensaarille".

Sunnuntaina oli hiljaista, kun olimme koiran kanssa kahdestaan. Radiokin petti, kun oli peruuttanut ortodoksisen liturgialähetyksen. Kuljin ympäri suunnittelemassa, en osannut levätä, lukea ja nauttia. En osaa muuttua. Aina on touhuttava. Olipa ihanaa leipoa ensimmäistä raparperipiirakkaa tänä keväänä.

Sainpahan viettää ihan omaa viikonloppua!

Ulkotyöt kutsuu

Työlistalla on useita suurempia kohteita. Yhden suurimmista olen jo suorittanut puoleen väliin. Ensin otin työvoiton tai pitäisikö sanoa kävelin mieheni tahdon yli. Kyseessä on pienen kasvihuoneemme "remontti". Kolme vuotta peräkkäin on tomaatintaimet alkaneet homehtua jo ennenkuin ensimmäinen tomaatti punastuu. Kasvihuone oli perinteinen. Ensin hiekkaa ja sen päälle multaa. Keskellä käytävä.
Lapioin pois kaikki mullat, niin että hiekkapohja jäi. Pesin koko kasvihuoneen sisältä ja ulkoa, käyttäen Toluvettä. Nyt on kasvihuone saanut tuulettua. Se tapahtui kyllä suunnittelematta, koska tilaamani sora osoittautui hiekaksi. Tällaista se kaksikielisyys teettää. Nyt odottelen murskakuormaa. Laitan kasvualueille murskaa ja istutan tomaatit turvesäkkeihin. Sen lisäksi istutan ruukkuihin yrttejä. Saa nähdä auttaako "naisten kotkotuksia kaiken maailman ohjelmista ja puutarhalehdistä".
Pari muutakin multatyötä on vielä odottamassa.

Sitten aloitin siivouksen ja järjestämisen aitassa. Siihen teen oman TYÖHUONEEN. Siellä aion kirjoittaa, hieroa aivonystyröitäni, harrastaa käsitöitä, lukea ja OLESKELLA.
Suurin kompastuskivi on edelleenkin nettiyhteyden saaminen sinne. Mokkula tietty, mutta on kuitenkin aika arvokas, kun meillä on parinsadan metrin päässä laajakaistayhteys. Pitää vielä soitella Elisan kanssa.
Martela Outletista ostin kunnolliset työpöydät. Huoneessa säilytyksessä olevat kaapistot ym joutuvat nyt kylmään varastoon, niin julma olen. Ajattelen vain itseäni, en vanhoja huonekaluja, jotka odottavat uutta kotia jostakin.
Tiedän että talvipakkasella kipaisen takaisin sisälle koneineni, mutta on niin ihanaa toteuttaa unelmiaan.

keskiviikko 4. toukokuuta 2011

My artist-daughter shits canonballs

Just to refresh my english, I will write this short text in english. I will tell everybody that my daughter is a hardworking artist and at this moment she is very active in many exhibitions in many countries. There is a strong pushing blow or wind going on. Maybe her life is happy and steady. Thats why her works are good and interesting for the public.
At the writing moment she is in Iceland with an exhibition. At the same time she has some work in Gothenburg (her artist-university) and in Paris. The audience in Paris likes her works. Fascinating!
This summer she will participate in a summer exhibition in Finland. Last summer she was in Mänttä, this summer somewhere else (Rauma?).

Blessings and love from a very proud mother