perjantai 29. huhtikuuta 2011

Kirkas viikko



Kristus nousi kuolleista - totisesti nousi!


Pääsiäispyhät ovat takanapäin, mutta pääsiäinen jatkuu helatorstaihin saakka. Tänä vuonna vietimme perhepääsiäistä. Hilla-tyttö, 9kk ja 8-14pv vanha, hänen äitinsä, isänsä ja mumminsa sekä minun poikani olivat vieraanamme. Talossa olivat myös koirat Saimi-neiti ja Basis.


Pääsiäisyönä olimme kirkossa ja pappilassa emännöimässä yhdessä Ylämyllyn ahkerien tiistaiseuralaisten kanssa kahvitarjoilua. Aurinko nousi, kun ajelimme kotiin 05.00 jälkeen.


Koska pääsiäinen oli huhtikuun lopussa saamme nyt seurata luonnon heräämistä ja uuden alkua. Jäät ovat paikoittain irti rannoista, puissa on pieniä hiirenkorvia, telkät ovat muuttaneet rantahuviloihinsa ja joutsenet lentävät ylitsemme.


Paasto on päättynyt ja monia herkkuja nautittu. Viikonloppuna on työväen ja ylioppilaiden juhla. Nyt, niinkuin usein aiemminkin, on luvattu tänne itä-Suomeen räntäsadetta. Mutta se ei haittaa meidän rauhallista kotijuhlaa. Grilli on jo paikallaan ja katoksen alla kuistilla. Kuohuviini maistuu samalta säästä huolimatta, samoin sima, joka on kotitekoista tänä vuonna. Munkit saavat elää luostareissa, niitä ei tarjolla meillä. Meillä on vielä jäljellä kulitsaa ja pashaa.


Kaikille tutuille ja tuntemattomille hauskaa wappua (ilman autoa ja puukkoja!)

2 kommenttia:

  1. Terveiset täältä Savosta.!!!
    Minä sain viettää pääsiäisen aikaa Jordaniassa, käydä siellä palveluksissa. Aqabassa on pyhän Nikolauksen kirkko ja siellä todella ihana isä Vasili , ruustinan kanssa, sain tutustua pääsiäisyön palvelukseen siellä Arabiaksi toimitettuna, mutta erittäin lämmin henkinen palvelus eikä poikennut paljonkaan meidän oman Suomalaisen ortodoksisen pääsiäisyön palveluksesta,
    mutta kokemus oli mahtava !!Samoin kuin käynti Jordan virran rannalla ,paikassa missä Jeesus kastoi ihmisiä, sekä Mooseksen vuorella , kaikki tämä on vielä ajatuksissa hyvin voimakkaana!!! Kaikkea hyvää toivottaen

    VastaaPoista
  2. och jag hade valt att bo på ett hotell på rue Stalingrad i Bryssel. Och när jag dallade mot hotellet så gick jag ju förbi den ortodoxa församlingens lokal/kyrka, vad det nu var...intressant.
    Manneken Piss såg jag aldrig. Men däremot bowlinghallen. hahaha
    kramar

    VastaaPoista