tiistai 16. elokuuta 2011

Kyllä minä niin mieleni pahoitin....

Juuri tällaiset on tuntemukseni. Miksi säätiedotuksissa epäonnistutaan niin useasti? Eilen ja tänään kuuluisi olla melkein hellettä, lähes +25 viime viikonlopun säätiedotteen mukaan. Tänään on jopa +10, pilvistä ja sadekuuroja luvattu. Kun positiivisesti ajattelee, niin tänään ei tuule niin kovasti kuin kahtena edellisenä päivänä.

...tänäkin aamuna, kun jo ennen yhdeksää lähdin hakemaan aamulehteä. Menen pyörällä, jossa on kori. Samalla harrastan pyöräsienestystä. Tänäänkin oli "ammatti"sienestäjä parkkerannut auton ihan meidän talon läheisyyteen. Niinkuin useimpina aamuina. Autossa on muovisia sienilaatikoita runsasti. Jossain oli jo käyty, kun herkkutatteja oli yhdessä korissa.
Meidän tiepätkän varrella asuu nykyään runsaasti vakituisia asukkaita ja lisäksi kesäasukkaita. Ottaen huomioon että maakunnassa on runsaasti metsiä, en voi ymmärtää että ammattikerääjät tulevat asutuille seuduille keräämään. Että kehtaavat....

Mutta kerääjälle kelpaa vain herkkutatit. Onneksi meille muille jää runsaasti hyviä muita sieniä. Ja niitä löytyy tänä vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti