keskiviikko 10. lokakuuta 2012Basileios 27.2.2003 - 27.9.2012
 
Basis tai Pasi (Tiny Toon´s lazy lad) eli seitsemän ensimmäistä vuottaan Gregoriuksen kanssa. Hän ei sinä aikana koskaan hyväksynyt kakkosasemansa. Hän yritti koko ajan ottaa reviirin haltuunsa. Hänen protestinsa olivat monenlaisia ja sen takia sanottiinkin, että hän oli ADHD-koira. Hän yritti hallita pihamaalla liikkuvia muita eläimiä. Useat linnut ja päästäiset tuotiin portaille nähtäväksi. Hän tiesi, ollessaan pöydän alla, milloin orava tuli lintulaudalle. Orava ei päässyt alas puusta, ennenkuin Basis poistui paikalta. Yhtenä kesänä hän pyydysti ja tappoi siiliä. Parta siilinpiikkejä täynnä ja suu veressä hän hyökkäsi niiden kimppuun. Tämä tapahtui koira-aitauksesta käsin yleensä. Siiliparka tuli liian lähelle aitausta ja kaapattiin sisälle. Onneksi tämä tapahtui vain lyhyen ajan.
Kurjinta oli reviirin merkkaaminen. Ajoittain molemmat terrierit merkkasivat ja molemmat käyttivät vaippoja. Kerran, ollessamme matkalla, Basis karkasi vaipan kanssa talovahdeilta. Kyllä naapuri, joka otti hänet kiinni, oli ihmetellyt, mistä tuo vaippa on tarttunut koiraan! Miten monta kertaa haettiin herraa kyliltä, kun tuppasi karkaamaan.
 
Viimeiset kaksi vuotta hän eli omana herrana ja käytös muuttui täysin. Jos lähti pienelle lenkille, tarkistamaan naapurin kompostia, niin tuli itse takaisin. Ei tarvinnut pitää kytkettynä. Kesällä hän haki lisäruokaa kasvimaalta. Avomaakurkut ja porkkanat maistuivat. Merkkaus loppui ja Basiksen lempeä terrieriluonne oli aivan ihana.
 
Aivan liian nuorena hän sairastui. Ensimmäiset oireet oli karvanlähtö. Turkki lähti isoissa tukuissa. Kun vatsa alkoi paisua, tehtiin netin avulla jo diagnoosi. Harvinainen, perinnöllinen sairaus cushing todettiin eläinlääkärissä. Ihobiopsiavastaukset kertoivat, että karvankasvua ei tapahdu. Lääkitys aloitettiin. Kontrollinäytteet osoittivat, että lääkitys ei tehoa. Lääkitys olisi pitänyt nostaa kaksinkertaiseksi. Nyt kutina oli lisääntynyt kovasti ja karvanlähtö oli lisääntynyt.
Niin tehtiin vaikea päätös. Ja Basis pääsi koirien taivaaseen ja hänet haudattiin Gregin viereen.
 
Kiitos Basikselle ihanasta ajasta. Alkuvuodet kokemuksia täynnä ja viimeiset vuodet täynnä lämpöä ja luottamusta!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti