tiistai 6. joulukuuta 2011

Neljä vuorokautta Berliinissä

Ihan mukavaa, rentoa olemista. Ei liiemmin kulttuuriapläjäyksiä. Priorisointi oli lasteni kanssa seurustelu ja tietysti kaupungilla/ kaupoissa kiertelyä. Charlottenburgin linnan joulumarkkinat oli miellyttävä kokemus. Torvisoittoa, siistit myyntikojut, joissa tarjolla kalliinpuoleisia kädentaito tuotteita. Melko samanlaisia kuin meillä. Huovutus on myös siellä in. Runsaasti erilaista ruokaa kioskeista ja telttaravintoloissa ja tietysti gluhweinía. Erilaisia herkullisen tuntuisia kuumia juomia (suklaa-, muna-, toffeelikööreillä) sai kioskeista. Eipä näkynyt yhtään humalaista!
Ruokaan liittyvä kokemus oli afrikkalainen ravintola Massai ( kyllä, kahdella s:llä). Upea sisustus, eksoottinen ruokalista( antilooppia, krokotiilia, strutsia jne), astiat afrikka-aiheisia. Ruoan esillepano oli taiteilijan kädellä tehty ja minun strutsi-annokseni sai täydet pisteet. Niin vielä, annos oli hyvänkokoinen ja hinta kohtuullinen. Onnea ja menestystä uudelle yrittäjälle!

Vielä listaan huomiooni jääneet tämän matkan plussat: Siistiä ja edullisia vihanneksia ja luomukauppoja, kaupat (paitsi 24h-kaupat) suljettuna sunnuntaisin, kattava U-bahn ja edullinen Tageskarte, englannilla pärjää, Air-Berliinin joululento(pukki, tonttu, lahjat, gluhwein, laulut, joulunaamioitu kone)HOUHOUHOU!
Miinukset: Huono katuvalaistus, yksinkertaiset ikkunat, huoneistoihin keittiökalustus hankittava itse, vanhoissa taloissa saniteettitilat vaatimattomat.

Berliinissä on mukava käydä, ei vaan lasteni takia (joka kuitenkin on suurin syy), siinä kaupungissa on se joku. Siinä on niin monta "keskustaa", on itäpuoli ja länsipuoli ja useiden muitten asuinalueiden keskustoja. Siellä täällä on pieniä siirtolamökki/puutarha-alueita (ihan kaupungin sisällä), on kanavia, puisto-alueita, linnoja jne jne. 3,5 miljoonaa ihmistä ja kokonaisia maahanmuuttajien asuinalueita. Tyttäreni läheisyydessä on koulu, johon saksalaiset eivät mielellään vie lapsensa, koska se on maahanmuuttajien (turkkilaisten) suosiossa. Tässä kaupunginosassa asuu maahanmuuttajia, taiteilijoita ja saksalaista keskiluokkaa.
Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti