sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Ministeri suvaitsematon

Voi että minua on kismittänyt siitä lähtien, kun aamulla luin Karjalaisesta ministeri Räsäsen lausunnon "minä suosin valinnoissani kristittyjä pakolaisia". Vaikka hän itse Suomen politiikassa antaa omat Lutherin opit vaikuttaa päätöksentekoihinsa, niin luulisi olevan sen verran koulutettu ja avarakatseinen, jotta ymmärtää pakolaisen valinnoissa vallitsevan ihan erilaiset kriteerit kuin mainitut.
Kun antaa mielkuvitekselle siivet, niin hän valikoi varmaan luku- ja kirjoitustaitoiset, kielitaitoiset (väh. englanti), mielellään akateeminen lopputuntkinnon suorittaneet ja ennen kaikkea terveet ja rokotetut.

Tulee mieleen kertomukset karjalan evakkoiden "huutokaupasta", kun saapuivat määräpaikkakuntaansa. Väsyneet, monet sairaat, kaikki taaksensa jättäneet ihmiset arviodaan ja talon isännät valitsevat itselleen "sopivan" näköistä aputyövoimaa. Äidit pienten lasten ja vauvojen kanssa joutuivat kouluille yhteismajoitukseen.

Monet muut ihmisjoukot ovat olleet samalla tavalla "huutikaupattavana". Tänä päivänä vaahdotaan "Maria"-tytöstä ja ihmiskaupasta. Hyvä niin - sehän on saatava loppumaan.

Jokainen ihminen on luotu Jumalan kuvaksi ja on ihmisenä arvokas. Ymmärrän, että jonkun on päätettävä, ketkä lähtevät mihinkin maahan, milloin ja missä ryhmässä. Luulen ja toivon, että valintakriteerit ovat samat kaikilla avustusmailla. Otetaan vastaan se ryhmä, joka on vuorossa lähteä, joilla on sen hetkinen akuutin avun tarve ja valitaan mieluiten tässä vaiheessa jo perheittäin. Ettei tule sotkuja ja kalliita DNA-testejä jälkikäteen, kun taas käydään ihmiskauppaa (ostetaan viimeisillä rahoilla jo apuun päässyltä perheeltä lapselleen "sijais"paikka).
Toivon ja uskon, että tämä Räsäsen lausunto ei jää tähän. Tämä on vaikea painaa villasella ja selitellä. Haluan olla suvaitseva, mutta tällaisessa en enää ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti