perjantai 18. kesäkuuta 2010

Alkukesän perjantai

Perjantai. Viikko juhannukseen. Parsakaali, kesäkurpitsa ja avomaankurkku istutettu eilen. Aurinko paistaa välillä ihan kuumasti, kun menee pilveen hyökkää hyttysarmeija kimppuun. Suosittelen noita pieniä pyöreitä vempaimia, jotka laitetaan pistorasiaan. Yksi torjuntatyyny laitteeseen ja hyttyset voitetaan seuraavan kahdeksan tunnin ajaksi. Siis sisätilassa. Ulkona auttaa parhaiten kesän suosituin hajuste, se ohvi.
Tänään grillataan. Alkuruoaksi tiikerirapuja (tiedän, ei erikoisen ekologinen valinta) ja sitten T-luupihvejä. Niitten seuraksi kesärosollia, grillattuja tattimuhennoksella täytettyjä paprikoita ja uusia perunoita.
Jälkiruokana vaniljapannacotta raparperihillokkeella, mansikkasoseella ja kauralastulla. Ruoanlaitto on minun favourite harrastus.
Luonnonkukkien kerääminen kuuluu myös kesään ja perjantai-aamuun. Pyörällä postilaatikko - TB-Hopearannantien lenkki ja kukkia riittää neljään ulkomaljakkoon ja kahteen sisämaljakkoon.
Minulle riittää tällaiset ilot. En kaipaa extreme-lajeja.
Olen myös päättänyt oman sloganin, joka kuuluu suomeksi: Elän täysillä, vaikkei aina niin terveellisesti. På svenska: Leva för fulla muggar, fastän lite ohälsosamt ibland!
Hyvää kesää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti