torstai 17. kesäkuuta 2010

Kirkkopäivät

Suomen ortodoksit kokoontuivat Joensuussa 11-13.6. Tapahtumia oli runsaasti rinnakkain Areenalla, seminaarissa, eri kirkoissa, Carelia-salissa, seurakuntasalissa jne.
Päätapahtumat patriarkka Bartolomeuksen puhe ja pääjuhla olivat Areenalla. Päivien teema oli "Kirkko luomakunnan toivo". Hieno ajatus ja hyvät puheet. Se joka saastuttaa luontoa, se tekee syntiä Jumalalle. Maailmassa ja minussa on niin paljon syntiä.
Mutta itse tapahtumassa oli järjestäjät langenneet syntiin, johon me kaikki läsnäolijat osallistuimme. Lehmo Cuisine tarjosi kaikki ateriat kertakäyttöastioista. Lauantaina oli roskien lajittelu, mutta sunnuntaina meitä olikin jo niin paljon väkeä että kaikki roskat ja ruokajätteetkin laitettiin samaan muoviseen pussiin.
Tulikohan kukaan ajatelleeksi kuinka paljon puhdasta vettä käytettiin vessojen huuhteluun??
Siis maailmassa on kohta huutava puhtaan veden pula ja me vaan suruttomasti huuhdellaan kakit pytyistä juomakelpoisella vedellä.
Päivien anti oli yhteisöllisyys, vertaisuus ja rukouksellisuus. Tätä tarvitaan näinä aikoina, jolloin ihminen voi olla yksin tuhansien ihmisten keskellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti