maanantai 6. syyskuuta 2010

Syksy ja hamsteri

Syksyn tullessa aloittaa hamsteri työnsä. Talven varalle on saatava kellari täyteen purnukoita ja pakkaset pulleaksi. Huushollissa on vain kaksi kaksijalkaista (joista toinen ei juuri syö hilloja, pikkelsiä eikä marjojakaan ja toinen ei pitäisi syödä painonsa takia, muuta kuin marjoja) ja nelijalkainen, joka tyytyy teollisesti tuotettuihin kakluihin ja jauhelihaan.
Mutta joku sitkeä, periytynyt geeni herää joka syksy samanlaiseen säilöntärumbaan.
Kellarissa on pieniä ja isoja purkkeja kurkkua, punajuuria, sieniä, erilaista pikkelsiä, maustesoseita tomaatista,vihreitä hillotomaattia, kurpitsasalaattia, hilloa, hyytelöä ja mehua.

Tänä vuonna en vie kukkia kenellekään. En vie edes kirkon muistelupöydälle. Minä vien pieniä purkkeja. Kirkosta saa joku sitten viedä purkin palveluksen jälkeen kotiinsa. Todennäköisesti minua pidetään höperönä, mutta ei se haittaa!

Tänään tein herkullisen ja nopean syyskeiton. Tässä ohje. Itse en mittaa, enkä punnitse laittaessani ruokaa.

Syksyinen perunakeitto

Uudet perunat harjataan, lohkaistaan ja keitetään kypsäksi kasvisliemessä. Soseutetaan liemessä. Lisätään maustamatonta tuorejuustoa ja sopivasti maitoa. Lisukkeeksi puhdistetaan tatteja ja kuivatetaan neste pois kuumalla pannulla. Laitetaan tarjoiluastiaan ja paistetaan samassa pannussa silputtua pekonia, joka sekoitetaan sieniin. Suolaa ei tarvitse lisätä. Keitto lautaselle, sieni-pekonisilppua keskelle ja persiljaa.

Ensimmäiset tatit löytyi kesäkuun alussa. Seuraavat löytyivät tänään. Jos sääennuste pitää paikkansa ja loppuviikosta tulee lämmin on varmaan metsissä poimijoita odottamassa tattien nousua. Ja siellähän minäkin olen!

Sellaista eloa täällä Pohjois-Karjalassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti