sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Konserttien aikaa

Tämän joulunalusajan olemme olleet jo neljässä konsertissa. Erilaisia eri paikoissa erilaisin ohjelmin.
Ensimmäinen oli useiden ortodoksikuorojen yhteiskonsertti Joensuun ev.lut. kirkossa. Hyviä kuoroja, lapsikuoro oli liikuttava, slaavilainen kuoro oli erilainen, vain naisääniä, mutta hyvä. Tämä konsertti oli erikoistunut esittämällä vanhoja ortodoksisia koljado-lauluja. Hartaimmin tulkitsi ortodoksinen mieskuoro.
Seuraavaksi olimme Markku Köntän Joulumieltä konsertissa. Tämä tapahtuma oli Careliasalissa. Puitteet olivat prameat. Iso orkesteri, iso kuoro, esiintyjä runsaasti, kaksi juontajaa jne. Johanna Rusanen otti yleisönsä ja oli ehdottomasti paras kaikista laulajista. Pidin kovasti myös Susanna (Sanna?) Heikkisen laulusta. Hopposen Sami vastasi taas odotuksia. Pitkä pläjäys taukoineen 2,5 tuntia. Vähemmänkin olisi riittänyt.
Sitten oli Viinijärven kirkossa ortodoksisen mieskuoron joulukonsertti. Nyt oli erilainen ohjelma. Tuttuja ja joitakin uusia joululauluja/veisuja. Miinuksena oli kylmä kirkko.Mutta laulu soi ihanasti.
Tänään oli mandoliiniorkesteri Sorrenton 15-vuotisjuhlakonsertti Liperin Penttilä-salissa. Nostalgista, vanhaa, mahtavaa. Suurin osa kappaleista soitettiin, vain joissakin oli solisti. Jukka Ikonen tulkitsi kauniisti, Risto Repo ja Olli Piiparinen lauloivat kotoisan mukavasti, leppoisasti.
Varsinkin kreikkalainen rytmi (minussa asuu pieni kreikkalainen) vei minut Kreikan saareen. Siellä soi juuri tällä tavalla musiikki ja soittajatkin ovat samanikäisiä ja melko totisia. Vain kylmä valkoviini tarjottuna pienestä maitolasista puuttui.
Mandoliiniorkesterille toivotan hyvää jatkoa. Toivottavasti löytyy jälkikasvua pian. Erittäin hieno ja tärkeä perinteen jatkaja. Emme varmaan ymmärräkään, kuinka tärkeä !

Tässä olen nyt kirjoittanut mielipiteitäni täysin ilman musiikkituntemusta. Mielipiteet ihan fiiliksen pohjalta. Älköön sen takia kukaan ottako nokkiinsa kirjoittelustani.
KIITOS HIENOISTA MUSIIKKIELÄMYKSISTÄ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti