keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Yhteenveto vuodesta 2010

Vuodet ovat hyvin erilaisia. Kaikki sisältävät kuitenkin sekä ylä- että alamäkiä. Joskus jyrkkiä tai jyrkiltä tuntuvia, jollei osa pysähtyä ja levätä.
Jaksamisen kannalta on tärkeä muistaa ja painottaa positiiviset tapahtumat.
Tämä on ollut ensimmäinen eläkevuoteni. Työtäni en ole kaivannut lainkaan. Joskus unissani olen sählännyt ammattini työtehtävissä. Vapaaehtoistoimintaa on paljon. Priorisointia teen uuden vuoden puolella. Mutta sekin on vaikeaa, koska tehtävät ovat niin mielenkiintoisia ja haastavia ettei niistä raaskisi luopua. Todennäköisesti toimintaympäristön muutokset auttavat tekemään päätöksiä.
Paljon iloa on ollut seniorikerhosta. Ehkä tärkein vapaaehtoistoiminnan kohde. Tästä en luovu! Toinen "ihme" ja ilonaihe on kummityttöni Hilla. En ole ihan hurahtanut kummimummi, mutta kyllä rakastan tätä pientä lasta! Asuisin vain lähempänä, niin kävisimme yhdessä kirkossa useasti. Nyt saan rukoilla Hillan puolesta!
Paljon iloa tuottaa ystävyyssuhteet Setumaalla. Miten luontevat tunteiden näyttäminen ja vierailut siellä ovat. Yksinkertaiset olosuhteet, mutta rehellistä, todellista yhdessäoloa.

Kirkossakäynti on elämän eliksiiri ja keskustelut Isä Tuomaksen kanssa ovat antaneet uskoa ja voimaa.
Kaikki eri tarjoilutilaisuudet seurakunnan eri tilaisuuksissa tuovat iloa, kun näkee tyytyväisiä ja iloisia ihmisiä.
Tietysti lapseni tuovat äidille iloa, mutta joskus myös surua. Äidille on niin vaikea hyväksyä, että aikuiset lapset eivät enää ole pieniä, jolloin heidän tahtonsa oli minun taskussani.

Alkuvuosi oli raskas, koska oli menetystä ja surua. Jotkut päätökset olivat järkeviä, ei ollut muuta vaihtoehtoa. Toiset tulivat yllätyksenä. Mutta niinhän Matti sanoi: elämä on...

Suurin ja jatkuva muutos elämäämme tuli mieheni sairastumisen myötä. Tämäkin tilanne on hallittavissa, mutta tähän tarvitsemme aikaa ja paljon rukousta. Periksi en anna, vaikka lähellä on ollut ja on edelleenkin....

Elämässä on niin paljon hyvää. Uusi vuosi on edessä. Hätiköidä ei kannata. Rukous kantaa.

Uuden vuoden lupauksiin seuraavassa numerossa ( laihdutusohjeetkin ovat aina vuoden ensimmäisessä numerossa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti