keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Meidän kyläkauppamme

Meillä on kyläkauppa! Kyläkaupassa käyn satunnaisesti, vaikka tiedän että sitä pitäisi käyttää säännöllisesti. Tiedän myös että tulen kaipaamaan kauppaa, kun se loppuu. Loppuu kun valtatien vieressä oleva Teboil avaa huoltoaseman yhteyteen K-kaupan. Näitä rakennetaan parhaillaan ja meille tänne se tulee parin vuoden sisällä.
Kyläkaupassa on posti, Internetyhteys, kopiontipalvelu, faxpalvelu.
Tärkein kaupassa on PALVELU ja LIHATISKI. Kauppias osaa käsitellä ja leikata lihat. Esimerkiksi lampaat tulevat lähitilalta ja kauppias paloittelee. Kesän grillijuhliin lihat ostetaan jo keväällä kypsymään kylmiöön. Joulun kinkut saa sellaisena kuin tilaa ja samalla lähimunat, kotona tehdyt lusikkaleivät, piirakat, joulukakut, ruislimput jne.
Silli tulee kokonaisena tynnyrissä (ei muovissa) ja naudanmaksa myydään jauhettuna (tilauksesta).
Ihan oma maailmansa on "talouskaupan" puoli. Sieltä löytää miltei kaikki mitä tarvitsee ja jollei siellä ole niin se tilataan. Ennen kaikkea sieltä tekee löytöjä. Sodanaikaisia nuppineuloja, hiuspinnejä ja nutturaneuloja. Pieniä ja isoja posliiniesineitä. Jokunen hiirensyömä lasten T-paita, mutta eniten hyväkuntoisia malliltaan retrohenkisiä alus- ja pusero/paitavaatekappaleita. Käsineitä työhön ja talveen kumista, muovista ja villasta. Astioita, kynttilöitä ja PORE-saippuaa !

Kauppias on iloinen ja positiivinen, ahkera ja hyvännäköinen valkoisessa suomenlippuhatussaan.

Hyvää Joulua käsämäläisille ja muille kaupassa asioiville ja KIITOS kauppiaalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti