tiistai 25. tammikuuta 2011

Missä suvaitsevaisuus?

Uutisissa kuulin että suunnitellaan savuttomia asuintaloja mm. Mikkeliin. Tämän toteuttamiseksi pitää varmaan tehdä lakimuutoksia.
Seuraava valitusten aihe ihmisillä on lemmikit. Tehdäänkö sitten lemmikkivapaita asuintaloja? Varmaan pitää vielä varata riittävästi tilaa tonttien ympäri, jotta lemmikit eivät haise tai jopa kakkivat liian lähellä taloa.
Kun kerran lähdetään erottamaan jyvät akanoista, ihan elintapojen perusteella, niin seuraava vaihe on varmaan hyväksytysti asuttaa ulkomaalaiset ja ruotsinkieliset omiin ghettoihin! Usein ulkomaalaisten kohdalla tämä on jo toteutunut.
Mitä meihin suomalaisiin on mennyt? Ollaahan me hyviä, mutta vähäsen suvaitsevaisuutta voisimme harjoittaa.

Ruotsissa arvostetaan nykyään suomalaisia taiteilijoita ja heidän töitään. Hieno uutinen oli että Guldbaggen on myönnetty Outi Mäenpäälle. Elokuva on traaginen tarina huono-onnisesta suomalaisperheestä Ruotsissa. Ruotsalaiset arvostavat meitä suomalaisia, mutta miten on suomalaisten laita? Harvoin viitsin sanoa, että olen suomenruotsalainen. Oli minulla lukion ekalla ehdot suomenkielessä. Selvisin luokalta ja tein koko työelämäni työtä "suomen kielellä".

1 kommentti:

  1. pletuheter detdär med anti hit o dit. folk som int tål skit bord int födas.

    pardon my östnyländska.

    VastaaPoista