keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Rakas seurakuntani

Elämme paastoon valmistautumisaikaa. Hyvästelemme Isä Tuomasta. Muutoksia on tulossa. Epätietoisuutta on ilmassa. Huhuja liikkuu. Oikeaa tietoa ei ole tarjolla.

Miksi minä tästä kirjoitan? Olen luottamusvalittu, valtuuston jäsen. Mutta tiedän vain, ettei valtuuston tarvitse kokoontua kuin toukokuussa 2011.

Käteeni osui SWOT-analyysissä viime syksynä käytetty "työ"paperi otsikolla "työyhteisömme heikkoudet"-kysymykset. Siitä poimin seuraavat asiat:

1. Tiedottamisen ja tiedonkulun suurimmat heikkoudet ? Tiedottamista ei tapahdu ja tiedonkulku on huhujen varassa.

2.Onko nykyinen organisaatiomalli riittävän joustava muutostilanteissa? Miten 1 + 1 henkilö hoitaa 1+ 3/4 +1 työtehtävät? Varsinkin kun poislähtenyt on hoitanut myös kanslistin tehtävät? Huhu kertoo että ulkoistetaan toisen papin palvelut. Siis ostetaan tarvittaessa palvelusten suorittajaa.

3.Herättääkö toiminta seurakuntalaisten ym luottamusta? Miten "ulkopuolinen" pappi saa laumansa luottamuksen? Riittääkö yksi rippi-isä kaikille? Kuka hoitaa monet toimintapiirit, laitos-ja sairauskäynnit?

4.Kykeneekö työyhteisömme tuomaan uusia palveluita? Uusien alueiden valtaaminen vaatii ensisijaisesti resursseja, joten säästöliekkikäyntiä tulee välttää. Muuten olemme turhaan laatineet strategia- ja visio-ohjelmaa.

5.Voidaanko sisäistä dynamiikkaa, ihmisten välisiä suhteita ja ilmapiiriä parantaa? Kyllä voi, jos siihen löytyy tahtoa. Avainsanat ovat priorisointi, delegointi ja LUOTTAMUS. Jotain pitää tehdä ja pian, jotta palkatut ja vapaaehtoiset pysyvät tehtävissään !

6. Ketkä ovat työyhteisömme "kilpailijat"? Toiset seurakunnat tarjoavat parempia paikkoja. Hyvää ei saa "alennetulla hinnalla". Vapaaehtoisjärjestöjä riittää ja kaikki ottavat avosylin vastaan tekijöitä. Useimmissa tuetaan ja palkitaan.

Ortodoksinen seurakunta on minulle hengellinen koti. Rukoilen että saamme hallintomme ja käytännön työt järjestymään, että saamme luottamukselliset, avoimet välit, että saamme ilolla ja kiitollisuudella palvella Jumalaa ja lähimmäisiämme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti