tiistai 22. helmikuuta 2011

Television ruokaohjelmat

ENNEN oli hyviä ruokaohjelmia. Oli ohjelmia, joita odotti innolla, koska ne olivat asiallisia, mutta hauskoja. Niistä sai vihjeitä. Etten olisi liian negatiivinen, niin aloitan kehumalla TV5 Strömsön ohjelmaa ja tällä kertaa ruoka-osuutta. Siellä tehdään yhtä tai korkeintaan kahta ruokalajia. Ohjeet, siis ruoanlaitto tapahtuu oikeesti ja niistä saa vihjeitä. Viime viikolla valmistettiin sinisimpukoita. Samalla tavalla valmistin itse sinisimpukat perjantai-iltana. Juuri näin haluaisin että ruoka ohjelmat toimisi.
Mutta kuulkaapa tätä: Annan mehukas keittiö tänä aamuna nelosella, kesto 25 min. Ricotta-täytteisiä kesäkurpitsankukkia, lohta basilika-mousselinekastikkeella ja kauden marjoja Eiswein-viinivaahtokastikkeella. En katsonut. Meillä ei katsota TV:tä aamuisin.
Mutta kuka voisi tehdä ruokaa vaikka ensiviikonlopuksi tämän menyn mukaan? Kesäkurpitsankukkia? Kauden marjoja? Mikä on Eiswein? Mousseline?
Kyllä tiedän. Nyt paljastin tyhmyyteni. So what, sanoi Lipponen.
Siis tiedän mikä on mousse ja jopa viinivaahto. No, ehkä joku tykkää tällaisista ohjeista. Minä en saisi tällainen tehty 25 minuutissa!
Sitten tulee näitä Chef-ohjelmia. Olen katsonut ensimmäisen jakson Master Chef Suomi kilpailusta.Hirveää. Sipulinleikkaus, jossa useampi osallistuja kilpailun tiimellyksessä sai ihmisverellä marinoituja sipuleita tulokseksi. En katso enää. Subilla tulee toinen Chef-ohjelma, mutta minun nukkumaanmenon jälkeen. En ole katsonut.
Ulkolaisia kokki-ohjelmia on tullut, kuten Jamie tai tämä vanhempi britti-seikkailija tekemässä ruokaa ulkomailla (nimimuisti!?) ovat piristäviä vaihteluja tähän suomalaiseen tarjontaan.

Miksi vaivaudun kirjoittamaan tästä? Sen takia, että itse olen ruoanlaiton harrastaja ja pidän perusruoista, mutta myös erikoisuuksista ja uusista ideoista. Minulla on itselläni kokemusta.

Toivoisin että ruoanlaitto nuorissa perheissä, sinkkutalouksissa ja vanhusten keittiöissä nousisi arvoonsa. Siihen voisi hyvät ruokaohjelmat televisiossa olla virikkeenä. Vähemmän lisä-aineita valmisruoista ja enemmän yhteistä aikaa ruoanlaitonmerkeissä ja sen nauttimisessa.
Bon appetit !

3 kommenttia:

 1. Olen kanssasi ihan samaa mieltä, Gurmet-kokit
  ovat vallanneet television ohjelmat.
  Jopa TV3-n aamukokit valmistavat mitä ihmeellisimpiä ruokia ja annoksia.
  Toivoisin tavallisia ruokaohjelmia resepteineen ja opetuksineen.

  VastaaPoista
 2. Keith Floyd, mamma! han som är lite fyllsig vid grytan...

  VastaaPoista
 3. Just det. Kom ihåg hans namn precis när jag somnade in igårkväll. Har många av hans kokböcker.

  VastaaPoista